Lotgenotencontact

agenda

2024 Activiteit
24 april
woensdag
13:00 tot
15:00
Wandeling Maximapark
Vleuten
24 april
woensdag
19:30 tot
21:00
BibberBar
ONLINE
29 april
maandag
14:00 tot
16:00
Wandeling omgeving Den Bosch
Den Bosch en omgeving
7 mei
dinsdag
19:30 tot
21:30
Lotgenotengroep Angst en Dwang Rotterdam
Rotterdam
11 mei
zaterdag
11:00 tot
13:00
Wandeling Texel
Texel
15 mei
woensdag
19:30 tot
21:00
BibberBar
ONLINE
22 mei
woensdag
13:00 tot
15:00
Wandeling Driebergen
Driebergen-Rijssenburg
27 mei
maandag
14:00 tot
16:00
Wandeling omgeving Den Bosch
Den Bosch en omgeving
27 mei
maandag
19:30 tot
21:00
BibberBar
ONLINE
24 juni
maandag
14:00 tot
16:00
Wandeling omgeving Den Bosch
Den Bosch en omgeving
30 september
maandag
19:00 tot
20:30
OPEN AVOND Naasten
ONLINE
 
Bij het lotgenotencontact van de ADF stichting vind je begrip en steun. Hier zie je Welmoed en Ineke van de lotgenotencontactgroep Leeuwarden.
adf-stichting-lotgenotencontact-ineke-welmoed

Heb je last van angst- of dwangklachten? Dan kan het heel erg opluchten om er over te praten met lotgenoten.

 

lotgenotengroep

In een lotgenotengroep praat je met anderen over je ervaringen met angst en dwang. Je luistert naar elkaars verhaal, stelt vragen, geeft advies. Er zijn twee ervaringsdeskundige begeleiders bij. Iedereen kan op zijn eigen manier meedoen. De één heeft misschien een manier gevonden om met de situatie om te gaan, de ander nog niet. In de groep kun je tips uitwisselen en elkaar helpen.

In de agenda boven aan deze pagina staat meer informatie over locaties, inschrijven en betalen. In het najaar en in het voorjaar starten we iedere keer met een reeks van vijf bijeenkomsten in de grote steden in Nederland (o.a. Den Haag, Rotterdam, Leeuwarden). Wil je weten of er binnenkort een lotgenotengroep bij jou in de buurt start? Stuur dan een mail naar: tcatnocnetonegtol.[antispam].@adfstichting.nl  

WANDELINGEN 

We organiseren ook wandelingen voor mensen met angst en dwangklachten. Wandelen werkt tegen stress en kalmeert je lichaam en geest. Door met aandacht te wandelen en je zintuigen te gebruiken voor wat je in de natuur tegen komt, word je helder in je hoofd en raakt je lichaam meer ontspannen. Loop met ons mee en ontmoet lotgenoten. Meer informatie en de agenda vindt je hier

MEETMYFEAR

MeetMyFear is een online ontmoetingswebsite voor mensen met angst- en/of dwang klachten. Op dit platform kunnen mensen met angstklachten gelijkgestemden in een veilig online omgeving ontmoeten. Bijvoorbeeld om gezellig te kletsen, elkaar te steunen of te motiveren. Lees verder...

BibberBar

Je bent van harte welkom bij ons online lotgenotencontact. Schrijf je voor maandag 17.00 uur in via de agenda. Je krijgt dan vanzelf een uitnodiging. In de BibberBar zitten mensen zoals jij. Mensen die last hebben van angst, dwang, paniek of depressie. En het is niet alleen maar serieus, er wordt ook gelachen! 

Wil je erbij zijn?

Schrijf je voor maandag 17.00 uur in via de bovenstaande link in de AGENDA. Dan ontvang je maandagavond tussen 18.00 en 19.00 uureen linkje naar de meeting. Kosten: €5. Het is GRATIS voor Vrienden van ADF. ?

De BibberBar wordt gesponsord door Landzijde.

AANVULLEND OP BEHANDELING

Lotgenotencontact is geen therapie, we zijn geen behandelaren. Lotgenotencontact kan een belangrijke rol spelen in jouw leven, mogelijk naast je behandeling. Heb je net een therapie achter de rug en heb je even geen begeleiding? Dan zijn de lotgenotenbijeenkomsten zeker een aanrader. Veel deelnemers geven na afloop aan dat het ze helpt om door te gaan met de dingen die ze geleerd hebben in hun eerdere behandeling. Zo zorgen ze dat de angst niet weer de baas wordt in hun leven.

Twijfel je, of wil je graag van ons weten hoe lotgenotencontact jou kan helpen?  Neem dan vooral contact met ons op.

 

icoon-telefoon BEL ONS
0343 – 51 80 80
icoon-mail

MAIL ONS
tcatnocnetonegtol.[antispam].@adfstichting.nl

Praktische informatie

Waar?

Er zijn verschillende lotgenotencontactgroepen in het land. Je vindt het overzicht verderop op deze pagina.

Verschillende groepen?

Er zijn groepen voor mensen met angstklachten, met dwangklachten en zogenoemde combinatiegroepen. Hierin komen angst- én dwangklachten aan bod.

Lotgenoten komen minstens één serie van vijf bijeenkomsten als vaste groep bij elkaar. Meestal is dat één avond per maand. De bijeenkomsten beginnen rond 19.30 uur en duren ongeveer twee uur.

Kosten?

Voor de deelname aan een lotgenotengroep gelden de volgende kosten voor in totaal vijf bijeenkomsten:

Vrienden van ADF: €25,-.
Niet-donateurs: €50,-.

Het is niet nodig om Vriend te worden om deel te nemen aan de lotgenotencontactgroepen, maar dat heeft wel veel voordelen. Als Vriend van de ADF stichting kun je gebruik maken van al onze diensten, waaronder ons uitgebreide therapeutennetwerk. Ook kun je meedoen aan trainingen tegen een lager tarief. 

Tip!   Een deel van de kosten wordt misschien vanuit je (aanvullende) zorgverzekering vergoed. Check dit bij je verzekeraar.

Aanmelden

Gebruik het onderstaande inschrijfformulier om je aan te melden voor een van de lotgenotengroepen.

Let op: deelnemers moeten 18 jaar of ouder zijn.

Na betaling ontvang je een bevestiging van deelname met tijd en plaats. Na inschrijving belt of mailt één van de begeleiders je om kennis te maken.

Bij interesse of vragen kun je ook een mailtje sturen naar tcatnocnetonegtol.[antispam].@adfstichting.nl

 

 

ERVARINGEN VAN EEN LOTGENOOT

“Hé, die leuke man … ook hier? En die mooie jonge vrouw … zou zij ook…? Nee, dat kan toch niet. Ze zien er allemaal heel ‘normaal’ uit”. Dat was mijn eerste indruk jaren geleden toen ik voor het eerst deelnam aan een lotgenotengroep van de ADF-stichting. Nog vele keren zou het me verbazen dat zulke ‘normale’ mensen, net als ik, gebukt gingen onder angst of dwang. Ik voelde me minder eenzaam door deze ontmoetingen. “Ik ben dus niet de enige die geplaagd wordt door angsten”.

Robin
Deelnemer lotgenotengroep

Video lotgenotencontact Tilburg

Hierin geeft lotgenotencontactbegeleider Mariëlle de Wit een interview aan Omroep Tilburg over het belang van lotgenotencontact. 
adf-logo-300x136

CONTACT

Hoofdstraat 122
3972 LD Driebergen-Rijsenburg
ofni.[antispam].@adfstichting.nl
Tel: 0343-753009

 
cbf-anbi-bb-logo